Scoala de vara

Scoala Primara Smart Kids si-a propus sa vina in ajutorul parintilor si al copiilor si sa desfasoare un program special pentru perioada verii. Astfel, va demara, incepand cu data de 27 iunie, programul gradinitei de vara, care se va finaliza in data de 9 septembrie 2016.

Avand ca motto Ne distram si invatam, SMART KIDS pornește într-o călătorie minunată, peste mări și țări, printre nori și zări! Punem în bagaj tot entuziasmul verii, urcam în baloanele călătoare și descoperim cele mai frumoase ținuturi din lume. Fiecare săptămâna va fi altfel și fiecare zi va avea specificul ei: ateliere experențiale, aventuri, excursii, art&crafts, dezvoltare personală și multe alte suprize! Haideți alături de noi într-o super vacanță și cât e vara de lungă tot o veselie va fi!

Programul de vara de la  Smart kids  este structurat astfel:

Saptamana 27 iunie - 1 Iulie: “AUSTRALIA”
Pornim într-o călătorie lungă, cu multe puncte de interes și curiozități. Vom afla noutăți despre: Sidney și olimpiada sportivă, zăcămintele de diamante, savana australiană și canguri. Descoperim cei doi poli ai pământului, unde soarele răsare o singură dată pe an și facem cunoștință cu veșnicele zăpezi, aurora boreala și eschimoșii.

Saptamana 4 - 8 Iulie: “AMERICA DE NORD”
America de Nord ne este gazdă pentru o săptămână și ne îndrumă către White House, Yellowstone National Park, Alaska, Texas, Grand Canion și Triunghiul Bermudelor. Descoperim civilizația vechilor indieni, a popoarelor de culoare și multe alte lucruri interesante.
 
Saptamana 11 - 15 Iulie: “AMERICA DE SUD”
Continuăm călătoria în jurul lumii, descoperind America de Sud. Venezuela ne arată cei mai înalți vulcani din lume și Atacama, locul în care nu a plouat niciodată. Brazilia ne invită la dans, la carnavalul de la Rio și prin pădurea amazoniană iar Mexicul ne prezintă costumele tradiționale, muzica și cultura locală.

Saptamana 18 - 22 Iulie: “AFRICA”
Urmatoarea oprire o facem pe ținuturi însorite și aflăm despre: piramide, faraoni, beduini, pirați și băștinasii de culoare. Retrăim aventurile din junglă ale lui Mowgli, descoperim savana și nu în ultimul rând conștientizăm resursele limitate ale copiilor africani în comparație cu standardele europene.

Saptamana 25 - 29 Iulie: . “ASIA”
Zburăm mai departe, căci o mulțime de minuni ne așteaptă : armata de teracota a Chinei, Marele Zid Chinezesc; samuraii și misterele longevitătii populației; peisajele și turismul Thailandei; zgârie norii din Singapore; mistere din Himalaya și Tibet; mitologie, costume și tradiție în India; mirajul țărilor arabe cu ale lor tradiții, costume și muzică.

Saptamana 1- 5 August: ”EUROPA DE NORD”
Debarcăm în ținuturi nordice, și vizităm țara lui Moș Crăciun, Olanda – țara lalelelor, Parlamentul European, și tărâmurile fermecate și atât de iubite de Mica Sirenă. Nu ne oprim aici, căci ne așteaptă Marea Britanie, spiridușii cei verzi ai Irlandei și drăgalașele foci islandeze.
 
Saptamana 8 - 12 August: ”EUROPA CENTRALA”
Călătoria continuă ,descoperind: Germania cu poveștile fraților Grimm și Bavarian Motor, literatura, taigaua, olimpicii și curiozitățile Rusiei; cristalele, portul tradițional și dansurile, Mozzart și Beethoven ai Austriei. Dăm savoare săptămânii, cu ciocolata elvețiană și facem cunoștință cu stațiunile de schi ale acestei țări.

Saptamana 15 - 19 August: ”EUROPA LATINA”
Bătrânul continent ne invită să-l descoperim și în generozitatea sa ne plimbă prin : Colosseum și istoria romanilor, muzica, fotbalul și dansurile Spaniei, Disneyland, Turnul Eiffel, castelele și literatura Franței, ținuturile portugheze ale lui Vasco Da Gama și nu în ultimul rând mitologia greacă. Facem cunoștință cu bucătariile tradiționale din fiecare regiune și încheiem săptămâna pe meleaguri natale. Saptamana 22 - 26 August: ”REPORTER PRIN ROMÂNIA ȘI BUCUREȘTI”
Cu dor de casă după atâtea călătorii, ajungem la noi în țară pentru a face cunoștință cu: personalități marcante ale României, cu dacii, Sarmizegetusa și portul tradițional, cu Dracula și principalele puncte de interes ale Bucureștiului.

Saptamana 9 August - 2 Septembrie: ”MASTER CHEF”
Sănătatea face echipă cu învățarea, socializarea, cu buna dispoziție iar bucătaria își va dezvălui marile secrete. Vom găti, vom experimenta, ne vom murdări și vom învăța cât este de importantă o alimentație bazată pe principii sănătoase.

Saptamana 5 - 9 Septembrie: ”MICII ANTREPRENORI”
Am călătorit, am descoperit, iar în ultima săptămână explorăm teritorii precum imaginația, originalitatea și mediul antreprenorial. Activități precum “Convinge-mă că…” , “Cum va arăta afacerea mea?!”, “ De la idee la rezultate”, “Invenția salvatoare” și multe alte provocari ne vor face o săptămână într-adevăr specială. Ne vom cunoaște mai bine, ne vom susține ideile în fața colegilor și vom contura visurile de mai târziu.

VĂ AȘTEPTĂM!